Lapua Hunt käyttöohjeet

Esittelemme tässä Lapua Hunt -sovelluksen käyttöönoton.

Jos sinulla on teknisiä ongelmia sovelluksen tai maksullisten ominaisuuksien kanssa, ota suoraan yhteyttä sovelluksen kehittäjään: Rightspot Oy yhteystiedot

Lapua Hunt -sovelluksen käyttöönotto

Lapua Hunt on perustoiminnoiltaan ilmainen sovellus, jota voi käyttää apuna eri eläinten metsästämisessä niin kyttäys- kuin seuruemetsästyksessä. *:llä merkityt ominaisuudet ovat lisämaksullisia.

Toiminto 1: Rekisteröidy

Ottaaksesi sovelluksen käyttöön, luo käyttäjätili. Syötä haluamasi sähköpostiosoite ja salasana. Voit myös kokeilla sovellusta ilman rekisteröitymistä.

Lue myös Lapua Hunt -sovelluksen käyttöehdot sekä tietoturvaseloste ennen käytön aloittamista.

Toiminto 2: Perusnäkymä

Rekisteröitymisen jälkeen sovelluksesta tulee esiin Lapua Ballistics -sovelluksestakin tuttu ballistiikkalaskurin perusnäkymä, jossa voi säätää ammuttavaa etäisyyttä, tuulen nopeutta ja kulmaa. Punainen nuolielementti laskimen kehällä kuvaa tuulen suuntaa.

Perusnäkymästä pääsee asetuksiin vasemmalla yläkulmassa sijaitsevasta ikonista, jossa on kolme vaakaviivaa.

Pyyhkäisemällä päänäkymää sivusuuntaan, pääset tarkastelemaan säätietoja sekä tarkistamaan syötettyjä tietoja.

Toiminto 3: Asetukset

Asetuksista pääset muokkaamaan nimeä, maata, kieltä, sekä mittayksiköitä. Käyttöehdot ja tietosuojakäytännöt löytyvät myös täältä.

Toiminto 4: Metsästysprofiilit

Lisää uusi metsästysprofiili. Tämän jälkeen pääset valitsemaan haluamasi riistan koon vaihtoehdoista: suuri, keskikokoinen ja pieni.

Voit luoda useita profiileja eri aseille ja eri metsästystilanteisiin.

Toiminto 5: Aseen tietojen syöttäminen

Voit lisätä aseellesi nimen, kaliiperin, rihlannousun sekä tähtäinlinjan etäisyyden piippulinjasta. Sovellus ohjaa oikeaan mittaukseen i-ikonia klikkaamalla.

Toiminto 6: Patruunan tietojen syöttäminen

Lapuan tehdasladattujen patruunoiden ballistinen ajantasaisin data on sovelluksessa valmiiksi sisäänrakennettuna.

* Muun patruunan kuin Lapuan valmiiksi ladattujen patruunoiden syöttäminen on lisämaksullinen toiminto.

Muun patruunan tietojen lisäämiseen tarvitset ballistisia tietoja, kuten kaliiperin, ballistisen kertoimen, luodin painon ja V0-luvun. Muun patruunan tietojen lisääminen on mukana kaikissa lisämaksullisissa paketeissa.

Toiminto 7: Tähtäimen tietojen syöttäminen

Seuraavaksi sovellukseen syötetään käyttämäsi tähtäimen tiedot. Sovellus ohjaa i-ikonia klikkaamalla. Nyt olet syöttänyt sovellukseen kaikki tarvittavat tiedot ja sovellus on valmiina käyttöön!

Toiminto 8: Kompassi

Kompassi näyttää suunnan. Kompassikuvion keskellä näkyy puhelimen kallistuksen kulma. Alla on luettavissa sijaintisi koordinaatit.

Toiminto 9: Kauppa

Alaoikealta löytyvä ostoskärry-ikoni ohjaa sovelluksen sisäiseen kauppaan, josta voit avata lisämaksullisia ominaisuuksia. Eritasoisia profiileja löytyy neljä, joista laajin on Pro Hunter ja suppein Basic Hunter.

Toiminto 10: Tiimien luominen ja niihin liittyminen*

Tiimitoiminto on lisämaksullinen. Sivuvalikosta pääsee luomaan uusia tiimejä sekä liittymään olemassaoleviin tiimeihin.

Uutta tiimiä luodessa sovellus antaa liittymiskoodin, jonka voi jakaa tiimiin liittyville metsästyskavereillesi. Vastaavasti koodin syöttämällä pääsee liittymään muiden luomiin tiimeihin.

Tiimin jäsenten sijainti näkyy sovelluksen kartalla.

Tiimitoiminto on saatavilla Pro Hunter -paketissa.

Toiminto 11: Kartta*

Kartasta on saatavilla lisämaksusta satelliittiversio. Tarkasta sovelluksen kaupasta omaan versioosi kuuluvat ominaisuudet. Maksullisessa karttanäkymässä voit tarkastella erilaisia ballistisia tietoja, kuten luodin kantaman, metsästäjän hajun leviämisen suunnan ja pyyhkäisyalan.

Kartassa näet myöt oman tiimisi jäsenet sekä muita sovellusta käyttäviä metsästäjiä.

Karttatoiminto on saatavilla Basic+ Hunter, Advanced Hunter ja Pro Hunter -paketeissa.

Suomenkielinen pdf-versio käyttöohjeista ladattavissa tästä: